Geld verdienen met internet spaarbedrijven

Hoe leuk is het om geld te verdienen op verschillende manieren met GPT's (internet spaarbedrijven), daarnaast is geld besparen middels cashback acties ook een mooie mogelijkheid.

Het begrip GPT

Internet spaar bedrijven worden vaak GPT's genoemd, dit staat voor Get Paid To... (krijg betaald voor... ) In de begintijd was het vooral "krijg betaald voor het lezen van e-mails), maar inmiddels is het wel wat meer en des te leuker geworden. Bij de meeste draait het er inmiddels vooral om dat je tot wel 15% kan besparen op je online aankopen en dat je ook nog eens beloond wordt met een cashback tussen de 1 en 5 procent.

Hoe kunnen de GPT's mij geld geven voor o.a. het ontvangen van e-mails?

Alles draait hier om reclame. Je wordt betaald om reclame te "lezen". De GPT's worden betaald door de adverteerders en van dat verdiende geld wordt een groot percentage gebruikt om de leden te betalen. Wel moet ik er bij zeggen dat de reclame die je ontvangt soms zeer aantrekkelijke aanbiedingen bevatten. Je kan bijvoorbeeld erg veel geld besparen op proef abonnementen van bijna alle tijdschriften,enz. Dus enerzijds kan je een leuk zakcentje bijverdienen, anderzijds kan je op zeer veel zaken geld besparen!

Betaalde mails, hoe werkt dat?

Je ontvangt in je opgegeven mailbox mailtjes van de GPT waar je een account hebt. In die e-mails staat een link die je moet aanklikken om geld in je internet spaar bedrijf account te ontvangen. De klik leidt tevens door naar de website van de adverteerder. Per e-mail ontvangt je meestal tussen de 1 en 3 cent. Indien je je aanmeld bij meerdere GPT's, dan kan je je wel voorstellen dat je veel betaalde mails in je inbox gaat ontvangen. TIP: maak bijvb. een yahoo email account aan en voorkom daar mee dat jouw belangrijke emails ondergesneeuwd worden door de GPT mailtjes. Yahoo bied de mogelijkheid om gratis een email account aan te maken met 1 TB "opslagruimte". Bekijk wel regelmatig de spam map en markeer de daar ontvangen e-mails als "niet ongewenst".

Betaalde mails, is dat alles?

Nee je vindt op de site's van de GPT's zelf, na ingelogd te zijn in jouw persoonlijke account, vaak extra mogelijkheden om extra geld te verdienen. Te denken valt aan het klikken op banners, spelen van spelletjes, vragenlijsten, enz. Tevens kan je leuk verdienen door zelf ook jouw vrienden, familie en bekenden aan te laten melden bij de GPT's via jouw referral link. Indien je zelf webmaster bent, kan je bij de meeste GPT's veel geld verdienen door:

  • Leads plaatsen en vergoed worden op Pay Per Lead basis
  • Sales plaatsen en vergoed worden op Pay Per Sale basis

En zoals eerder vermeld gaat het nu vooral ook om besparen. Stel je hebt een EuroClix account en je wil bij bol.com een aankoop doen. Bezoek dan eerst je persoonlijke EuroClix pagina en vul "bol.com" in bij het zoekveld op de shoppen pagina. Je zal een overzicht te zien krijgen van lopende acties, bijvoorbeeld 10% korting op... of gratis verzending, enz. Ook zal je het cashback percentage te zien krijgen. Dit is vaak bescheiden en rond de 2 procent, maar bij een aankoop van 100 euro betekend het wel dat je weer 2 euro gespaard hebt in je EuroClix account. Bij sommige internet spaarbedijven kan je zelfs een toolbar downloaden om zodoende geen enkele korting en cashback te hoeven missen.

Wat zijn referrals...?

Iedereen die via jouw persoonlijke "aanmeldlink" zich ook aanmeld bij de desbetreffende GPT, worden jouw directe referral. Hiervoor krijg je of een eenmalige vergoeding van bijvoorbeeld 1,25 en/of een percentage van het door jou aangemelde leden (referrals) saldo. Meestal liggen deze percentages rond de 10%, maar soms zelfs 25%. Jow hierdoor extra verdiende geld gaat trouwens niet van het saldo van jouw referrals af. Stel de door jou aangemelde referrals brengen ook leden aan, dan worden deze je indirecte referral. Zo krijg je een downline, die wel 10 lagen diep kan gaan. Over de gehele downline ontvang je een percentage.

Voorbeeld van een downline:

  • Actieve Referrals Niveau 1 (51 referrals) 15% - Door jou aangebrachte leden
  • Actieve Referrals Niveau 2 (26 referrals) 10% - Leden aangebracht door niveau 1 leden
  • Actieve Referrals Niveau 3 (98 referrals) 05% - Leden aangebracht door niveau 2 leden

De percentages geven aan hoeveel je over elke laag er extra bij verdiend over de verdiensten die jouw downline heeft behaald.

Wanneer en hoe wordt ik uitbetaald?

Indien je een bepaald bedrag hebt verdiend (meestal tussen de 5 en 12,50 euro), kan je een uitbetaling aanvragen. Dit geld wordt meestal binnen de 30 dagen op je rekening gestort.

Word ik er rijk van?

Nee sorry, je kan er niet rijk van worden. De namen van de GPT's doen u misschien geloven dat je er rijk mee kan worden, maar dit is dus niet zo. Wel is het mogelijk om er een leuk zakcentje bij te verdienen. Stel je meld je aan bij alle Nederlandse GPT's, dan is een bedrag van een paar honderd euro per jaar wel reƫel, mits je ook op de site zelf af en toe gebruik maakt van de mogelijkheden om je saldo te vergroten. Indien je echter veel referrals weet te krijgen en zo een leuke downline opbouwt, dan lopen de verdiensten al snel op naar 400/500 euro per jaar.

Kost het veel tijd?

Zoveel of zo weinig als je zelf wilt. Stel je leest alleen 1x per week de mailtjes, dan kost het nog geen kwartier per week. Indien je ook gebruik maakt van de verdien mogelijkheden op de GPT sites zelf, dan ben je iets meer tijd kwijt. (TIP; zet ze in een aparte map in jouw favorieten).

>> Ga na het overzicht van de beste internet spaarbedrijven